21.2.08

Οι Γερμανοί δεν φύγανε ποτέ..


Λένε ότι στη Δημοκρατία και στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχουν αδιέξοδα.. Και σκέφτομαι ότι εδώ δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο, όταν καταχείμωνο (έστω και με την ψευδαίσθηση λιακάδας), βλέπω τη δεξαμενή πετρελαίου να στεγνώνει και δεν έχω άλλο τρόπο να παραγγείλω παρά με συγγενείς από ΑΛΛΟ νομό. Κατοχικές καταστάσεις..

Στο μεταξύ ακούω απίθανες ανοησίες από κάθε βενζινά, που δεν παραδίνει πετρέλαιο, αλλά δε θέλει και να κόψει σχέσεις με τον πελάτη- άλλος λέει ότι έχει πρόβλημα η ταμειακή του με το ΦΠΑ και θα κάνει μια βδομάδα να διορθωθεί, ο άλλος και καλά ότι δεν του δίνουν πετρέλαιο για να παραδώσει κι αυτός με τη σειρά του... μπούρδες αγαπητοί φίλοι!

Το πρωί επιστρέφοντας από εφημερία πέτυχα φορτηγό- βυτιάκι της Shell να παραδίνει- όπα, λέω, σώθηκα! Κι όμως! Τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο παραγγελιών μιας πολυεθνικής αποκαλύπτει ότι οι παραδόσεις γίνονται στα κρυφά, από τα ξημερώματα μέχρι 10 το πρωί κι αυτό για να μην τους πιάσουν οι λοιποί βενζινάδες. Αυτά περί λειτουργίας ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού...

Στο μεταξύ, άλλοι "φιλεύσπλαχνοι" πρατηριούχοι πουλάνε το πετρέλαιο κίνησης (με τιμή λίγο πάνω από το ευρώ) για θέρμανση, "διευκολύνοντας" όσους έχουν άμεση ανάγκη. Νόμιμοι μαυραγορίτες...

Ντροπή τους! Ντροπή και στο κράτος που τους ανέχεται!

PS1: Ζητώ a priori συγγνώμη για τον τίτλο από τους σημερινούς Γερμανούς, που μακάρι να τους μοιάζαμε λιγάκι..
PS2: Η φωτό από ρεπορτάζ του BBC News για τη μαύρη αγορά πετρελαίου στη Νιγηρία- τη μεγαλύτερο πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής.. Δυστυχώς δεν βρήκα φωτό από αντίστοιχο ελληνικό ρεπορτάζ. Ολοι ασχολούνται με τα.. μεγάλα (λεγόμενα και εθνικά) θέματα, αγνοώντας ότι η αιτία της κακοδαιμονίας μας βρίσκετεαι στο χάος της καθημερινότητας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: