8.1.07

My Podcasts


νομίζω ότι και μόνο για τα podcasts αξίζει η αγορά ενός ipod.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ένα podcast, η Wikipedia θα το εξηγήσει αναλυτικότατα.

Υπάρχει πλέον πολύ και αξιόλογο υλικό που ανανεώνεται συχνά καθημερινά και είναι ένα μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στη μουσική-"κονσέρβα" που έχω στο nano ipod*

Υπάρχουν φυσικά κατάλογοι με podcasts για κάθε ενδιαφέρον.

Παραθέτω τις δικές μου επιλογές, που περιορίζονται φυσικά πρώτον από τον διαθέσιμο χρόνο, που έχω για να τα ακούω (συνήθως προς και από τη δουλειά) και δεύτερον από την τύχη μου- αφού τελικά μόνο κατά τύχη εντοπίζονται αυτά που πραγματικά αρέσουν...

Καθημερινά (ή περίπου) ακούω το 5λεπτο podcast του Slate συνήθως για κάποιο θέμα της επικαιρότητας ή με πολιτικό σχόλιο (δυστυχώς το πολύ ποιοτικό Slate ασχολείται κυρίως με Β.Αμερική- θα ήθελα πολύ να δω μια τέτοια ελληνική ή έστω ευρωπαική προσπάθεια- μακάρι να την έχουμε και να την αγνοώ.. :).

Σε εβδομαδιαία βάση εκπέμπεται το πιο αγαπημένο μου podcast, το Inside Europe της Deutsche Welle. Είναι μια ανασκόπηση των κυριότερων ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδας σε πολύ καλά αγγλικά και με επιτόπου ρεπορτάζ των ανταποκριτών του δικτύου. Διαρκεί μία ώρα περίπου και το βλέπω σαν το ραδιοφωνικό αντίστοιχο μιας κυριακάτικης εφημερίδας. Αν ποτέ αποκτήσουμε ευρωπαική συνείδηση, θα το οφείλουμε σε μεγάλο μέρος σε πρωτοβουλίες σαν αυτή.

Κλείνω τη σύντομη λίστα με ένα τεχνολογικό podcast, του David Pogue από τους New York Times. Κάθε εβδομάδα με δεκάλεπτη περίπου διάρκεια, είναι ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα και πολύ αξιόλογο επίσης- μια πολύ καθαρή και προσγειωμένη ματιά σε ένα πολύ δύσκολο θέμα. Δύσκολο? Ναι, αν και ακούγεται παράξενο, η τεχνολογία αποτελεί ένα πολύ δύσκολο θέμα για να γίνει καλό podcast. Για να καταλάβετε τι εννοώ, ακούστε μια φορά το εβδομαδιαίο podcast του PC Magazine. Παράδειγμα προς αποφυγή από μία κατά τα άλλα κορυφαία έκδοση.

Καλή χρονιά!

*Προς Apple: Εδώ και τώρα δώστε πρόγραμμα συνδρομής στο iTunes. Ο μόνος τρόπος για να ακουστούν και να αναδειχθούν νέοι μουσικοί (και για να μην κυκλοφορούμε με ipods τίγκα στο παράνομο mp3).

1 σχόλιο:

xpan είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα τα links Βασίλη! :)