27.10.08

Νέο τηλέφωνο

Εδώ και λίγες ημέρες έχω επιτέλους το iPhone 3G σε πρόγραμμα της Vodafone που θα ενεργοποιηθεί αργότερα λόγω φορητότητας του αριθμού. Ως τότε εξερευνώ τις άλλες πτυχές της συσκευής, για την οποία μέχρι και την στιγμή που πλήρωνα στο ταμείο, αμφέβαλλα όχι για την αξία της αλλά για την αναγκαιότητα, αφού το πιστό Treo 650 φτάνει και περισσεύει τα τελευταία 3 χρόνια. 

Παρά το γεγονός ότι παρακολουθώ το iPhone εδώ και 2 χρόνια περίπου και ξέρω όλα τα βασικά (και πολλά παραπάνω) για τη συσκευή και τις δυνατότητές της, ο ενθουσιασμός μετά τα πρώτα λεπτά ενασχόλησης δεν ήταν καθόλου μικρότερος. Η στενή συνεργασία με το iTunes και τις άλλες εφαρμογές (iPhoto, iCal, Address Book) και υπηρεσίες (AppStore, MobileMe) της Apple είναι νομίζω το "κρυμμένο" 50% της αξίας της συσκευής- αυτό που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά και δεν διαφημίζεται εύκολα, αλλά πρέπει να το δουλέψεις για να το εκτιμήσεις. Αλλη μια φορά, δεν είναι τόσο το hardware της συσκευής, αλλά το software που σε κάνει να "κολλάς". Για το λόγο αυτό και η Google έχει μια καλή ευκαιρία με το Android- γιατί βασίζεται στις καλές web applications που παρέχει.

Σαν αίσθηση, το iPhone μου θύμισε το Palm Vx. Ενα σωρό δυνατότητες κρυμμένες σε ένα κομψό και απέρριτο design. Αν η Παλμ ήταν όπως παλιά, το Tungsten κάποια στιγμή θα έπρεπε να γίνει σαν το iPhone. Τώρα, όλοι λένε ότι είναι αργά. Και σε δύο εβδομάδες περίπου το Treo παίρνει τη δική του θέση στην δική μου ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: