30.8.07

Την επόμενη φορά που θα ψωνίσω...


...να θυμηθώ να ρωτήσω πρώτα πόσο κάνει στην Αμερική. Το πιθανότερο είναι ότι με συμφέρει να αγοράσω από κει! Αυτό οφείλεται τόσο η ισχυρή θέση του ευρώ έναντι του δολλαρίου (περίπου 30% ακριβότερο) όσο στις πολλές επιλογές eshops της αμερικανικής αγοράς.

Ηδη από χρόνια αγόραζα όλα τα ξενόγλωσσα βιβλία (επιστημονικά και μη) από το Amazon σε δραματικά καλύτερες τιμές σε σύγκριση με εδώ. Αλλά με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα ότι αν κάτι μεταφέρεται με ταχυδρομείο, τότε μάλλον θα μου βγει πολύ φθηνότερα να το φέρω από την Αμερική.

Είτε από το ebay είτε από παραδοσιακότερο eshop, τις τελευταίες εβδομάδες έχω αγοράσει πράγματα αδιανόητα λίγα χρόνια πριν. Το Suunto ρολόι είχε την μεγαλύτερη διαφορά (καινούργιο 230 ευρώ από κατάστημα του ebay σε σύγκριση με την καλύτερη τιμή που βρήκα στον ελληνικό ίντερνετ- ας μη μιλήσουμε βέβαια για παραδοσιακά ρολογάδικα). Μια άλλη έκπληξη είναι τα αθλητικά παπούτσια και ρούχα- με 4 ευρώ μεταφορικά βρίσκετε Nike και όλες τις γνωστές φίρμες σε 50% έκπτωση σε ένα γνωστό αμερικανικό eshop αθλητικών ειδών. Επαγγελματικές κάρτες και σφραγίδες βγάζετε σχεδόν δωρεάν στο Vistaprint. Και αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με ταχυδρομείο (αν και καλό είναι να γνωρίζετε τον διανομέα της περιοχής σας) ή το τελωνείο. Γι αυτό τα ψώνια θα επεκταθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: